Пронађен град из Христовог времена

Древни град који је постојао пре више од 2000 година пронашли су археолози на северозападној обали Галилејског језера у долини Гоносар у Израелу.

26.09.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Пронађен град из Христовог времена Древни град који је постојао пре више од 2000 година пронашли су археолози на северозападној обали Галилејског језера у долини Гоносар у Израелу.
Пронађени град може бити старо насеље Далманута (Далманутха или Далманоутха) које је описано у Јеванђељу по Марку као место гдје је Исус испловио после чуда када је нахранио 4000 људи, умноживши неколико риба и хлебова. Ово мишљење је изнио Кен Дарк са универзитета Ридинг у Великој Британији, чији је тим пронашао град за време археолошких ископавања области.
Археолози такође повезују са овим градом, познат у научним круговима, стари брод који датира из времена пре 2000 година, а који је откривен 1986. године на обали поменутог насеља. О проналаску чамца саопштено је пре две деценије, али сада откриће града представља нову информацију о том артефакту, саопштава Седмица, позивајући се на ЛивеСциенце.цом.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.