Проплакала фреска Пресвете Богородице "Нада свих нас"

У Цркви Светог Николе на острву Андрос у Грчкој проплакала је пре неколико дана фреска Пресвете Богородице "Нада свих нас". То се претходно догодило само једном 1999. године, када је почело НАТО бомбардовање СР Југославије.

05.10.2020. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Прво чудо на Андросу догодило се 1999. године, када је прва НАТО граната пала на Србију.

У Цркви Светог Николе на острву Андрос у Грчкој проплакала је пре неколико дана фреска Пресвете Богородице "Нада свих нас". То се претходно догодило само још једном 1999. године, када је почело НАТО бомбардовање СР Југославије, па мештани стрепе да сада можда плаче због нарастајућих тензија и могућег оружаног сукоба Грчке и Турске. Ипак, постоје и они који тврде да су сузе у ствари предсказале рат Азербејџана и Јерменије, пошто су и Јермени, као и Срби и Грци, православан народ.

Прво чудо на Андросу догодило се 1999. године, када је прва НАТО граната пала на Србију. Богородица је, како су тада испричали сведоци, данима непрекидно плакала и сузе су капале на под. Траг сузе остао је између ока и уста, а онда је Богородица поново проплакала. Неколико дана касније заратили су Азербејџан и Јерменија око Нагорно Карабаха.

Острво Андрос је најсеверније острво у грчком архипелагу Киклада, а мештани ових дана позивају на покајање и моле Пресвету Богородицу да чува њихову војску у ова тешка времена, када им прети озбиљна опасност од војних сукоба, посебно након судара грчких и турских ратних бродова у источном Медитерану. Црква Светог Николе непрестано је пуна.

Како објашњава главни уредник Гласа цркве протођакон Љубомир Ранковић, мироточење икона и фрески познато је у православном свету од давнина и најчешће предсказује тешке тренутке.

"Сузе мајке свете су плач над својом децом. Мироточење се јавља у судбинским временима, када се догађају велике невоље. Ако се зна да је фреска Пресвете Богородице заплакала када је почело бомбардовање Србије, јасно је зашто сада плаче. И није само то опасност од рата већ и борба са болешћу, односно короном, пред којом је и наука немоћна", каже протођакон Ранковић.

С друге стране, он напомиње да се не треба плашити миротичења икона и фрески самог по себи јер су оне најчешће лековите и исцелитељске.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.