Путин: Црква је „природни партнер“ Кремља

Москва – Руски председник Владимир Путин поздравио је Руску православну цркву као „природног партнера“ Кремља, у филму приказаном на националној телевизији у коме се велича успон цркве након репресије током совјетске владавине.

25.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Путин: Црква је „природни партнер“ КремљаМосква – Руски председник Владимир Путин поздравио је Руску православну цркву као „природног партнера“ Кремља, у филму приказаном на националној телевизији у коме се велича успон цркве након репресије током совјетске владавине.
- У кључним моментима наше историје, наш народ је трагао за својим коренима, моралним темељима, верским вредностима – рекао је Путин у документарном филму „Друго крштење Руса“.
Двочасовни филм приказује изводе из интервјуа с патријархом Кирилом и разним црквеним великодостојницима, као и с председником Путином који је рекао да је црква природно попунила „морални вакум“ настао након распада Совјетског Савеза.
- Био је то природни препород руског народа – рекао је он и додао да постоји више нивоа сарадње између руске државе и цркве, преноси АФП.
Према његовим речима, руска црква је природни партнер државе и „фактор уједињења људи“ на територији бившег СССР-а.
У филму, који је направило одељење за јавност Руске православне цркве, истиче се да Русија годишње гради хиљаду цркава у свету, што је без преседана у историји хришћанства.
Посматрачи кажу да је приметно да је током прошле године са патријархом Кирилом на челу цркве дошло до зближавања руске државе и цркве и да државна телевизија често преноси прославу верских празника и патријархове говоре.
Извор: Блиц



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.