Радост у Христу

Бити Христов следбеник није лагана ствар. Уједно, много пута није ни посебно радосна ствар. Мучени смо сопственом природом, која се опире и не жели да прати Христове заповести, али, такође, мучи нас и непријатељ људског рода, који константно поставља препреке у свакодневици. Ипак, Бог нам је обећао да нас никада неће оставити, нити заборавити, тако да можемо слободно да се радујемо у Њему, ма какве недаће да нас опкољавају.

06.07.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ипак, то нам не даје за право да будемо забринути и мрачни око свега и свачега, као да смо крштени у лимуновом соку. Колико год желели бити тужни и забринути, јер нам је то лакше, а можда нам и прија на мазохистичи начин, ипак морамо да се подсетимо Христове заповести да увек будемо радосни у Њему, ма у каквим околностима да смо.

Када се суочавамо са изазовима, проблемима и тешкоћама, па и даље остајемо радосни, онда исказујемо послушност Господу. У Светом Писму је свим Христовим следбеницима обећано радосно срце. У Причама Соломоновим пише: ”…ко је весела срца на гозби је једнако”, а у Псалму 16, 11. стих: ”…обиље је радости пред лицем Твојим, утеха у десници Твојој довека.” Нажалост, многи хришћани иду наоколо, понашају се и живе као да су им све лађе потонуле, као да је све око њих пропаст.

Са друге стране, апостол Павле из заробљеништва, из смрдљиве тамнице, чекајући погубљење, из најгорих замисливих услова поручује: ”Радујте се свагда у Господу и опет велим; Радујте се” (посланица Филипљанима 4,4). Он нас подучава: ”Ако ја могу бити радостан у ситуацији у којој сам, онда и ви дефинитивно можете радосни у ма каквој ситуацији да сте.”

Сви се могу радовати у Господу кад је у животу све пријатно и лагодно. Али када се суочавамо са изазовим, проблемимам и тешкоћама, па и даље остајемо радосни,онда исказујемо послушност Господу.

Обратите пажњу и на речи пророка Авакума глава 3, стих 17 – 18: ”Смоква неће цвасти, нити ће бити рода на лози виновој; род ће маслинов преварити и њиве неће дати хране; оваца ће нестати из тора и говеда неће бити у обору. Али ја ћу се РАДОВАТИ У ГОСПОДУ, веселићу се у Богу спасења својега.” Пророк Авакум није рекао да ће се радовати у тако тешким околностима у земљи, већ је рекао да ће се радовати у Господу. То вам је исто као да се каже; ”Иако ми је банка узела кола, икао имам гомилу неплаћених рачуна на столу, иако су ми сви у породици болесни, ја ћу ипак да се радујем у Господу.”

Јер Бог је још на трону и остаће заувек. Бог нас још воли. Бог нам је обећао да ће све околности уредити да буду на корист и на добит свима онима који Га воле.

Бог нам је такође обећао да нас никада неће оставити, нити заборавити, тако да можемо слободно да се радујемо у Њему, ма какве недаће да нас опкољавају.

Извор: svetatrojicaroterdam.com6



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.