„Рок над Волгом“ сабрао око седамсто хиљада људи

Најкрупнији на свету једнодневни фестивал рок музике под отвореним небом „Рок над Волгом“, који је одржан на територији Самарске области, окупио је 692 хиљаде људи, саопштава Министарство унутрашњих послова Русије.

11.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

„Рок над Волгом“ сабрао око седамсто хиљада људиНајкрупнији на свету једнодневни фестивал рок музике под отвореним небом „Рок над Волгом“, који је одржан на територији Самарске области, окупио је 692 хиљаде људи, саопштава Министарство унутрашњих послова Русије. То је рекордан број посетилаца најмасовнијег фестивала у Русији, који се ове године одржава пети пут по реду, у част празновања Дана Русије. Прошле године фестивал је окупио нешто више од 300 хиљада љубитеља рок музике.
По традицији, публици „Рока над Волгом“ сваке године обраћао се игуман Сергије Рибко (познати мисионар међу омладином), али ове године због болести, он није могао доћи на фестивал. Уместо оца Сергија, сабранима се обратио његов сарадник, координатор Савеза православних братстава Јуриј Агешћев, који је присутне поздравио узвиком „Слава Русији!“. Агешћев је, подсетивши на речи познатог руског рок музичара Бориса Гребеншћикова, пожелио свима присутнима да буду прави руски људи, а не глодари који гледају као да је све на продају.
Координатор Савеза православних братстава Ј. Агешћев за РИА Новости је казао: „На фестивалу је све било сјајно, а што је најважније креативно… Веома ме је обрадовало обиље руских царских застава. Многи су на фестивалу носили мајице са натписом „Православље или смрт“, „400 година династије Романових“ и мајице са другим руским симболима… Био сам јако узбуђен, али све што сам изговорио, рекао сам из срца и драго ми је да је моје речи народ срдачно примио. Ми смо заједно!“



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.