Рука св. Димитрија стиже у Луганск

По благослову Митрополита кијевског и све Украјине Владимира у Луганск стиже нетрулежна десница светог великомученика Димитрија Солунског Мироточивог, саопштава информативна агенција „ОстрвоВ“.

05.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Рука св. Димитрија стиже у ЛуганскПо благослову Митрополита кијевског и све Украјине Владимира у Луганск стиже нетрулежна десница светог великомученика Димитрија Солунског Мироточивог, саопштава информативна агенција „ОстрвоВ“.
Светињу прати грчка делегација на челу са Митрополитом верејским Пантелејмоном (Калпакидисом).
Познато је де се у Русији свети Димитрије Солунски поштује одавнина и да је његово име везивано за ратне подвиге, патриотизам и заштиту отаџбине. Руски војници су вјеровали да се они налазе под посебним покровитељством светог великомученика Димитрија. С краја десетог вијека, одмах након крштења Русије, почело је црквено поштовање великомученика Димитрија у Русији. У савременој Украјини овај светитељ се веома поштује и данас.
Свечани дочек руке светог великомученика Димитрија Солунског биће уприличен у Луганску 4. новембра у подне у Владимирском катедралном саборном храму.
Следећег дана биће одржана прес конференција поводом тог догађаја.
8. новембра, на дан светог Димитрија биће служена Божанствена литургија. Десница ће до 12. новембра боравити у овом граду.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.