Русија треба да постане земља деце а не гробаља

Православни покрет младих «Георгијевци», који делује са благословом патријаршије, организује вишедневну акцију у Москви и 50 градова против абортуса.

07.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Русија треба да постане земља деце а не гробаљаПравославни покрет младих «Георгијевци», који делује са благословом патријаршије, организује вишедневну акцију у Москви и 50 градова против абортуса.
Активисти на метро станицама Москве стоје са плакатима «Русија за живот; Русија без абортуса», убеђују посебно младе жене у погубност абортуса за њихово здравље и за демографију земље. Деле им информативне проспекте, уз велику љутњу ако неке у журби не желе да их узму.
Током викенда и чланови мањих протестантских верских заједница Русије, посебно пентекосталци, протестују у Москви на јавним местима против абортуса као «убиства» и «децеубиства». Они су се окупљали око клиника где се обављају абортуси и око оближњих метро станица «Динамо», «Белорускаја», «Таганскаја» и друге.
Православне организације се обраћају и парламенту Русије (Думи) ради промене закона који допушта приватним клиникама за прекид трудноће да рекламирају своје услуге и забрану њиховог рада.
Руска црква у средиште питања абортуса ставља више демографске, него теолошке димензије.
У припремама промене закона који се односи на абортус, којима руководи парламентарни Комитет за заштиту породице, материнства и детета, учествује и црква. Министарство здравља је против забране абортуса, жена има право на «репродуктивни избор», али треба «формирати менталитет» у коме сама жена долази со става о «недопустивости» абортуса.
Представник цркве је изјавио да «Русија треба да постане земља деце а не гробаља».
Према последњим подацима, који се односе на 2010, те године у Русији званично је било 1,2 милиона абортуса, мада незванично 4 до 6 милиона.
Стручњаци који такође желе да се број абортуса сведе на минимум, не гледају са благонаклоношћу на акције «милитантних православних организација», попут «Георгијеваца», чије је метод и застрашивање, каткад и насиље. Они из «патриотских побуда» осим што у свакој прилици бране председника Владимира Путина, ширећи његов култ, наступају против имиграната, геј популације, савремене уметности. «Цркви такви активисти нису потребни».
Извор: Задужбина Св.Јелисавете Фјодоровне



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.