Саопштење канцеларије Епископа ваљевског Г. Милутина

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ових дана братство манастира Лелић и сестринство манастира Ћелије где су у разговорима са игуманом Високопреподобним архимандритом Авакумом и Високопреподобном игуманијом Гликеријом договорена два важна догађаја за ове свете обитељи.

06.08.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Саопштење канцеларије Епископа ваљевског Г. МилутинаЊегово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ових дана братство манастира Лелић и сестринство манастира Ћелије где су у разговорима са игуманом Високопреподобним архимандритом Авакумом и Високопреподобном игуманијом Гликеријом договорена два важна догађаја за ове свете обитељи.
У манастиру Лелић, поводом десетогодишњице канонизације Светог Владике Николаја Велимировића, крајем септембра текуће године, биће пресвучене његове свете мошти и положене у нови кивот који ће бити урађен у дуборезу. На тај начин ће Епархија ваљевска обележити и јубилеј 1.700 година Миланског едикта Светог цара Константина. Јавност ће благовремено бити обавештена о датуму ове свечаности. Овим путем објављујемо и да ће у манастиру Ћелије 14. јуна 2014. године, када се слави Свети Јустин Ћелијски и када ће се обележити 120 година од његовог рођења, са благословом Епископа ваљевског г. Милутина, светитељеве мошти бити извађене, положене у нови кивот и пренете у манастирски храм. Са великом радошћу објављујемо ове догађаје који су од великог значаја не само за Епархију ваљевску него и за Српску Цркву и сав православни свет.
Канцеларија Епископа ваљевског
Господина Милутина



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.