Света Гора демантовала вијест о посјети Папе Франциска

Након што се у медијима појавила вијест о наводном позиву Папи Франциску да посјети Свету Гору, посебним саопштењем огласио се Свештени кинот Свете Горе, управно тијело састављено од представника свих светогорских манастира.

31.08.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Света Гора демантовала вијест о посјети Папе ФранцискаНакон што се у медијима појавила вијест о наводном позиву Папи Франциску да посјети Свету Гору, посебним саопштењем огласио се Свештени кинот Свете Горе, управно тијело састављено од представника свих светогорских манастира.
У саопштењу се наводи да је „гласина о наводном позиву папи да посјети Свету Гору Атонску, коју су раширили поједини црквени медији, у потпуности неоснована и нетачна. Изражавамо своју запањеност чињеницом да су медији, чак и црквени медији, раширили овакву вијест без и најмање потврде.
Догматска свијест Свете Горе Атонске (као чувара православног Предања и мјеста духовних подвига), која је вјековима остала непромијењена, не би дозволила онима који су одговорни за нашу свету гору да предузму такву иницијативу.
Обраћајући се свим људима добре воље, са очинском и братском љубављу молимо вас да не вјерујете овим злонамјерним “новостима“, већ да обратите пажњу на званични став Свештеног кинота Свете Горе Атонске.“
У потпису су игумани двадесет светогорских манастира.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.