Свештеници ће преко скајпа комуницирати са затвореницима

ПЕРМ, 13. јуна - У затворима Пермског краја појавила се могућност да осуђеник разговара са свештеником уз помоћ нових технолошких веза. Вјековима је у Русији постојала добра традиција духовног старања о затвореницима. У Пермској епархији ради тога постоји специјално одјељење за затворско служење.

13.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Свештеници ће преко скајпа комуницирати са затвореницимаПЕРМ, 13. јуна - У затворима Пермског краја појавила се могућност да осуђеник разговара са свештеником уз помоћ нових технолошких веза. Вјековима је у Русији постојала добра традиција духовног старања о затвореницима. У Пермској епархији ради тога постоји специјално одјељење за затворско служење.
„Људима који су у тамници, посебно је потребна помоћ свете Цркве“, сматра руководилац одсјека протојереј Виктор Харин. „Свештеници Пермске епархије активно посјећују затворске колоније, али то није довољно. У вези са тим, по благослову Митрополита пермског и соликамског Методија, разрађене су и већ су у функцији двије нове услуге: елетронско писмо и скајп које дозвољавају комуникацију на удаљености. Сваке сриједе, од 13:30 до 17:30 ми очекујемо позиве преко скајпа од осуђеника и затвореника. За један позив је остављено 15 минута. Ја ћу одговарати на било која питања: повезана са вјером у Бога, са духовним животом и друга. Електронско писмо се може написати и послати у било које вријеме.“
Тренутно се комуникација преко скајпа одвија у 39 затвора у Пермском крају и у једној поправној колонији за малољетнике.
Извор: Православие.РУ



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.