Своме роду робом и истином

Испоруком помоћи Клиничком центру Ниш у вредности од пола милиона долара, организација “28. Јун” успешно завршио историјски хуманитарни пројекат "Српске земље, српски род". Упоредо са добротворним радом ова организација проповеда истину о Србији и српском народу широм света.

14.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Своме роду робом и истиномНајвећа српска организација из дијаспоре “28. Јун’’, данас је објавила успешан завршетак историјског хуманитарног пројекта "Српске земље, српски род". Последња испорука званично је примљена јуче у Нишу.
Клинички центар Ниш примио је медицинку помоћ у вредности од око пола милиона долара и овом донацијом је завршен двогодишњи пројекат у оквиру кога је хуманитарна помоћ послала Србима на Косову и Метохији, у Републици Српској, Црној Гори и у Хрватској.
Директор Клиничког центра Зоран Радовановић каже да је у договору са том организацијом доставио списак шта би им од материјала било од користи.
- Ово је завршетак акције на којој смо радили више од годину и по дана, а вредност материјала и опреме, иако по званичној декларацији износи 400.000 долара, на домаћем тржишту била би више од 500.000 евра. Добили смо игле, маказе газе, мантиле, катетере, шеталице за болеснике и слично, у количини која ће подмирити наше потебе за неколико месеци. Ово је једна од највећих допремљених донација у Србији - рекао је Радовановић.
Након успешног организовања највеће испоруке помоћи Србији икад, “28.Јун” тежи да се усредсреди на активности у вези са културолошком, економском, регионалном и организационом сфером како би остварили интересе Србије у будућности.
- Веома смо срећни што се све успешно завршило после две пуне године. Сада имамо знање и логистичку инфраструктуру да помогнемо Србији и на другом пољу, поред хуманитарног. Сматрамо да би ближе и много боље организоване везе са дијаспором неизмерно помогле Србији и због тога ћемо покренути кампању да преузмемо контролу над Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону - рекао је Филип Филипи, председник и оснивач организације "28. јун".
Ова организација коју воде претежно студенти, организовала је хуманитарне као и догађаје чији је циљ био упознавање људи са истином о Србији у више од 120 градова широм света.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.