Смрт није крај, већ почетак

Као хришћани одлично знате да од вашег понашања и начина живљења на земљи, зависи где ћете провести вечност. Једног дана ће ваше срце престати да куца и то ће бити крај живота вашег тела. Ипак, то неће бити крај вас самих. Зато, потребно је да се припремамо за вечност са Богом.

06.04.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Као верујући људи, ми имамо велику наду јер очекујемо да живимо у вечности. На много места у Светом Писму Господ нам је потврдио да нас након смрти тела чека вечни живот и да добро водимо бригу како ћемо провести живот, јер од тога зависи где ћемо провести вечност – уз Бога или сасвим супротно и далеко од Њега. А Бог не може да лаже – лаж није у Његовој природи.

Једног дана ће ваше срце престати да куца и то ће бити крај живота вашег тела. Ипак, то неће бити крај вас самих. Ви сте створени по Божијем лику, ви сте Божија икона. Ви сте створени да бисте живели вечно.

Али то није све. Јер, без обзира колико тежак и трауматичан живот на земљи може да буде, то је само веома краткотрајно у односу на вечност. Ми ћемо проводити милионе и трилионе година са друге стране вечности ”где нема туге, ни муке, ни уздисања”, где нема болести, тешкоћа, траума, греха, нити патње.

Уколико сте поживели довољно дуго, онда сте сигурно били присутни на многобројним сахранама. Вероватно сте приметили велику разлику код људи, који су сахрањивали своје најближе, а нису имали наде у вечни живот, од оних који имају наду у вечни живот и спасење. Разлика се види у погледу, у очима. Они који живе без наде на вечни живот, имају невероватан ужас и страх у погледу. Они размишљају: ”То је све. Ово је потпуни крај. Никада се више нећемо видети, заувек смо се раздвојили. Живот је ништа.”

Упоредите тај страх и ужас са ставом верних људи хришћана. Они знају да је смрт само процес транзиције, пресељења у вечни живот, који је, у ствари, прави живот. Они знају да њихови најближи иду у вечност у Божијем присуству. Они имају велику наду, јер знају да ће се једног дана поново састати са својим најмилијима. За хришћанина, смрт није напуштање дома, већ одлазак у дом.

У Исусу Христу ви живите живот без осуде за грехе, јер је Он платио све што сте икада починили или ћете учинити у будућности. Ако искрено тражите опроштај, опрашта вам се ма шта да сте починили. Уз Христа живите живот над којим нема владавине смрти, греха и ђавола. Уз Христа сте ослобођени. Са Христом се страховито мењате, више него што сте тога свесни. Бог вас мења на боље, тако да бисте живели живот у вечности, где више неће бити прекида никаквом смрћу, јер тамо нема смрти, ни страдања. Схватите да се спремате за вечност са Богом!

Извор: svetatrojicaroterdam.com



Komentari (1)

18.04.2016.

vaja vukicevic

Svi smo gresni i molimo se za oprostaj, da li se moze oprostiti pred Bogom greh moga sina koji je uzeo sebi zivot. Molim se da mi Gospod uslisi molitve moje i pusti kod njega u vecni zivot,koji ja verujem.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.