Три личне приче о чудотворној сили крста

Христос је својој Цркви дао непобедиво оружје и моћну заштиту за одбрану вере, и избављање од свих замки ђавољих. Ово су примери колико је Крст страшно и снажно знамење према свима видљивим и невидљивим непријатељима, чувар од свих превара, заседа и напада ђаволских.

04.10.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо. (1. Кор. 1:18).

Посета видовњаку

"Могу ли вам помоћи?" питао ме је мој познаник, који је био видовњак, и затим ми понудио: „Нећe вас ништа коштати. Већ сам излечио толико људи! Могу да радим хируршке операције на даљину. “

Био сам заинтригиран, па сам пристао. Почео је да се помера руке око мог тела, а затим рекао:

„Не могу. Носите метални предмет који узрокује сметње. Молим вас, скините га. “

„Имам ручни сат, сигурносну прибадачу и крст на себи.“

„Можете да оставите ручни сат и сигурносну прибадачу, али скините крст, омета скенирање, не видим ваше унутрашње органе ...“

Одбио сам да скинем крст, јер сам сматрао да је то нелогичан захтев: метал је метал, зашто је једна врста гора од друге?

Требало ми је времена да научим зашто крст „изазива сметње“. Годину дана након експеримента прочитао сам следеће речи у чланку игумана Епхраима под насловом "Искварен опијумом неверства":

„Савременој омладини која нема вере и често недостаје благодат Светог крштења, испире се мозак да би постала покорна гомила, којом манипулише неколико моћних врачева или видовњака. <...> Видовњаци перу мозак, тј. подстичу поседовање демона, користећи тајне чаролије, зачаране предмете и посебне покрете рукама. <…> Крст им је препрека за врачање. Омета их, јер привлачи Божју благодат на човека и не дозвољава демонским моћима да продру у људско тело. Због тога видовњаци увек захтевају да се скине крст“.

Чудно вино

„Доживела сам нешто у шта не бих веровала да ми је неко други рекао о томе“, рекао ми је један од наших парохијана.

Знате, с времена на време посетим стару пријатељицу. Она је мајка мојих другова из разреда. Оба њена сина (који су били близанци) умрли су пре неколико година. Нису се венчали, па је њихова мајка остала потпуно сама. Свој трособни стан завештала је комшијама у замену за храну и негу. Наравно, комшије се нису трудили превише, али понекад су јој давали мало хране. И наравно, прижељкивали њену смрт.

Не свиђа им се што посећујем стару даму. Знају да није сама. Рекала сам свом духовном оцу за ову ситуацију, а он ми је препоручио: „Пази, иначе ће и тебе убити“. Никада не даје неразумне савете, па сам била веома изненађена, иако његово упозорење нисам узела к срцу.

Дакле, дошала сам код те старе даме на црквени празник. Изабрала је флашу вина из свог ормана и рекла: „Сетимо се мојих дечака!“. „У реду“, одговорила сам. Нешто ми се у вези са том боцом једноставно није чинило добро. Пред њим сам начинила знак крста. Замислите: вино је променило боју пред нашим очима! Постало је блатњаво црвено.“

„Откуд ти та боца?“, питала сам.

„Комшије су ми га дале давно. Још нисам имала прилику да га отворим”, одговорила је.

Нисмо сазнали о каквом је вину реч, али одлучили смо да га не пијемо. Боље спречити него лечити.

Ову сам причу касније поделила и са својим духовним оцем. Он је овакав догађај сматро уобичајеним и честим: „Сјајно је што сте на тој боци направили знак крста“,

Плафон

Ова прича се догодила пред мојим очима. Мој пријатељ ме је замолио да будем кум његовом сину. Пристао сам свим срцем. Беба је имала 10 месеци. Био је срећна и мирна беба. Његов отац је говорио: „Изгледа да не осећа хладноћу или бол. Постаће прави ратник!“

После крштења смо имали свечани оброк, а мајка је бебу успавала. Нешто касније је рекла: „Скинула сам му крст када сам га пресвукла, али заборавила сам да га поново ставим!“ Устао сам на ноге и предложио да на бебу вратим крст, с обзиром на то да сам му кум.

Отишао сам у бебину спаваћу собу. Чврсто је спавао. Врло пажљиво сам му ставио крст на врат, али беба се пробудила и почела да плаче. Мајка је утрчала у спаваћу собу и покушала да га смири. Чинила је све што је могла да га смири, али није могла. Беба је гласно вриштала. Уплашени отац је ушао у собу и узео дечака у крило, који није престајао да плаче.

Одлучио је да дете одведе у трпезарију. Беба је престала да плаче и насмешила се.

"Можете ли погодити шта он жели?" - мајка се зачудила.

„Жели да се гости с нама!“ - нашалили смо се.

Једва да смо то рекли кад смо чули буку која је протутњала целом кућом. Облак прашине испунио је спаваћу собу. Погледали смо унутра, а испоставило се да је плафон изнад бебиног кревета пао доле. Огромни комади гипса лежали су на његовом кревету и око њега. Благодат крста који смо му ставили на врат изазвала је плач бебе и тако га спасила.

Приредила Марија Сараџишвили
За Фондацију Пријатељ Божији са руског превео: Петар Волков
Извор: obitel-minsk.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.