Тројка из блока

Чланови Хуманитарне организације "Срби за Србе", уз подршку Кошаркашког савеза Србије, покренули су Пројекат "Тројка из Блока", са циљем да прикупе средства за изградњу десет купатила најсиромашнијим српским породицама. Реч је о такмичењу, другом по реду, у шутирању "Тројки", које ће бити одржано 1. јуна 2013.г. у дворишту ОШ "Лаза Костић" на Новом Београду, у Блоку 23, Улица Милентија Поповића 72

23.05.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Тројка из блокаДа ли знате колико породица у Србији нема купатило у 21. веку?! Ово питамо зато што желимо да, заједно са нама, подржите пројекат "Тројка из блока", који је покренула Хуманитарна организација "Срби за Србе", уз подршку Кошаркашког савеза Србије.
Обилазећи и помажући сиромашне породице широм Србије, чланови ове хуманитарне организације, остали су запрепашћени и затечени великим бројем породица, које немају основне предуслове за вођење хигијенског живота, попут купатила. Да ли је такав живот достојан човека?
Пројекат "Тројка из блока" има за циљ обезбеђивање средстава за изградњу купатила за, макар, десет најсиромашнијих породица. Реч је о такмичењу, другом по реду, у шутирању "тројки", које ће бити одржано 1. јуна 2013.г. у дворишту ОШ "Лаза Костић" на Новом Београду (Блок 23, Улица Милентија Поповића 72).
За протеклих осам година, Хуманитарна организација "Срби за Србе" обезбедила је разнолику помоћ за преко 320 породица широм Балкана. Изградила је осамнаест купатила, а средства прикупљена на претходном такмичењу утрошила је за изградњу куће шесточланој породице Баловић из села Рајетиће код Новог Пазара. Организација има благослов Патријарха српског господина Иринеја, а носилац је и бројних захвалница попут Захвалнице Епархије Рашко-Призренске за помоћ Србима и народним кухињама на Косову и Метохији.
Поштовани пријатељи, подаци до којих смо дошли, збиља су поражавајући! Број Срба који живе у крајњој немаштини и даље је у драматичном порасту. Половина најсиромашнијих, а њих, према званичним подацима има око 700.000, нема чак ни тоалет! Око 55 одсто нема купатило у стану, а око 40 одсто кухињу.
Према подацима Владиног тима за инклузију и смањење сиромаштва, само 3,8 одсто најсиромашнијих има централно грејање. Трећина нема инсталације водовода, а скоро половина канализацију. Већина домаћинстава испод границе сиромаштва станује у скромним кућама, а има и таквих које живот проводе у просторијама које нису намењене становању, у екстремно лошим условима! Помозимо им.
Укључимо се у рад Хуманитарне организације "Срби за Србе", подржимо и ми њихов пројекат "Тројка из блока", о којем можете сазнати више на овом линку:
www.србизасрбе.нет/доwнлоад/известаји/Тројка-из-блока.пдф
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.