У Бугарској икона проплакала у Недељу праштања

Стотине вјерних сабрало се у храму светих Кирила и Методија у бугарском граду Бургас, да би се поклонили икони Пресвете Богородице „Касперовске“, која је чудесно проплакала пред почетак Великог поста, у Недељу праштања.

27.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Бугарској икона проплакала у Недељу праштањаКако преноси Ромфеа.гр, у суботу 23. марта, стотине вјерних сабрало се у храму светих Кирила и Методија у бугарском граду Бургас, да би се поклонили икони Пресвете Богородице „Касперовске“, која је чудесно проплакала пред почетак Великог поста, у Недељу праштања.
По ријечима надлежног свештеника, о. Петра, икона је почела да мироточи док је он износио иконе испред храма, гдје је служена света Литургија. Међу њима је била руска икона Мајке Божије „Касперовска“, која је поклоњена храму након изградње. Свештеник је одмах обавијестио Митрополита, а затим се вијест о чудесном догађају проширила.
„Касперовска“ икона чудотвори од 16. вијека, када су је руско-српске избјеглице донијеле из Трансилваније.
Житељи Одесе, такође, вјерују да своје ослобођење од британске окупације током Кримског рата 1854. дугују посредовању Богородице „Касперовске“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.