У Грузији изгорео православни манастир

Неисправност електроинсталације је била узрок пожара у мушком манастиру посвећеном Благовестима. Ватрогасци су ускакали у ватрену стихију без специјалног одела, а помагали су им монаси и мештани. Према мишљењу монаха, несрећа која је задесила манастир је Божја казна.

01.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Грузији изгорео православни манастирНеисправност електроинсталације је била узрок пожара у мушком манастиру посвећеном Благовестима, који се налази у високопланинском селу Арша, у Казбешком округу, родном крају Патријарха грузијског Илије Другог, близу државне границе Грузије и Русије.
Тај манастир је недавно постао активан. Очевици кажу да су уметници завршили осликавање зидова истога јутра када се десио пожар. Монашке келије су се налазиле у старом дрвеном здању, чији су зидови планули као папир, саопштава часопис „Ахали таоба“ („Ново покољење“).
„Пламен су прво приметили у школи, која се налази у близини и позвали су ватрогасце. Позвали су и мене и одмах сам дошла на место несреће. Никада нисам видела такав кошмар. Немогуће је речима изразити тај осјећај ужаса, који те хвата док гледаш како гори храм, а не можеш да помогнеш“, испричала је новинарима њихова колегиница, Манина Гелашвили.
Она је такође рекла да су ватрогасци учинили све могуће, и чак немогуће да спасу манастир. И очајничким херојским напорима успели су спасити део храма.
„Ватрогасци су ускакали у ватрену стихију без специјалног одела, а помагали су им монаси и мештани. Људи су били потрешени, јер тако нешто никада нису видели. Према њиховом мишљењу, несрећа која је задесила манастир је Божја казна. Монаси су се самопрегорно борили против пожара и благодаре Господу што су успели да изнесу иконе.“
Житељи села и монаси су уверили новинаре да ће манастир бити неизоставно обновљен, и то врло брзо.
(Светигора)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.