У Кенији убијени свештеници

Два хришћанска свештеника пронађена су убијена у кенијским приморским градовима на југу земље: евангелистичког свештеника цркве Момбаса Чарлса Матулија и источноафричког пастора-харизмата Ибрахима Китака.

06.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Кенији убијени свештенициДва хришћанска свештеника пронађена су убијена у кенијским приморским градовима на југу земље: евангелистичког свештеника цркве Момбаса Чарлса Матулија и источноафричког пастора-харизмата Ибрахима Китака.
Прошле недјеље правосудни органи у граду Мотобанга, пронашли су тијело евангелистичког свештеника цркве Момбаса Чарлса Матули. У свештеника је пуцано из непосредне близине. У његовим рукама форензичари су пронашли џепно издање Библије.
У граду Киливи, који се налази на 60 км сјеверно од Момбаса, пронађено је тијело источноафричког пастора-харизмата Ибрахима Китака. По мишљењу иследника, убиство се десило близу великог трговинског центра у рејону Фитинги.
Потоњих година приобални град Момбаса на југу Кеније је постао центар локалног екстремизма. Ова ситуација је започела пуцњавом на градске цркве „шејха“ радикала Ибрахима Ронго. По свједочењу локалног свештеника (чије име није саопштено из безбједносних разлога), нови круг конфликата је испровоциран убиством познатог градског екстремисте Рого и тројице његових ученика. „Послије тога у читавом региону је кренуо талас протеста и вандализма“, каже клирик. Нереди су довели до погибије четири човјека и уништења цркве „Џејш ал-Халас“ у другом по величини граду у Кенији.
Подсјећамо да хришћани Кеније, чији је број према различитим прорачунима досегао до 85% од укупног становништва земље, сваке године подвргава се злостављању од стране радикалних муслимана. Између осталог, свјетској јавности су постали познати случајеви дистрибуције летака који садрже пријетње смрћу свим поглаварима кенијских хришћанских заједница.
Извор: www.православие.ру
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.