У Сирији истребљују хришћане у име демократије

Патријарх Кирил: по нечијој злој замисли у Сирији се догађа катастрофа: у име демократије убијају људе, дижу у ваздух цивилне зграде, истребљују хришћане... Ми знамо да они који чине та страшна злодела добијају оружје и новац из иностранства, од људи који теже да униште Сирију.

10.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Сирији истребљују хришћане у име демократијеРуски патријарх Кирил срео са делегацијом сиријских јерарха који су присуствовали богослужењу на дан сећања на преподобног Сергеја Радоњешког у Тројице-Сергијевој лаври .
Руски патријарх је том приликом рекао: „Знам да је у вашој земљи тренутно велика несрећа. Земља се распада пред очима целог света. Сасвим недавно, тако нешто било је немогуће замислити. То је била мирна, спокојна земља у којој се успешно развијала привреда, где су мирно живели различитих религија: и православци, и католици, и муслимани. Кад сам посетио после више од једне деценије, нисам је препознао – толико се све променило набоље. Сада по нечијој злој замисли тамо имамо катастрофу: наводно се у име демократије убијају људи, дижу у ваздух цивилне зграде, истребљују хришћани. Ми знамо да они који чине та страшна злодела добијају оружје и новац из иностранства, од људи који теже да униште Сирију“.
Поглавар Руске цркве је истакао: „Ви, наравно, знате став Руске цркве. Ми смо тај став заузели од првог пуцња у тој земљи. Кад је рат почео, отишао сам у Сирију и Либан да подржим људе који су се нашли на удару те пошасти. Тад је још постојала нада да све може да се заустави. А данас је конфликт попримио огромне размере“.
Патријарх Кирил је указао на напоре које РПЦ чини како би се зауставило крвопролиће на сиријској земљи. У својим миротворачким напорима она, између осталог, сарађује и с државним руководством Русије.
„Веома смо задовољни што управо из Русије данас долазе предлози који могу да зауставе крвопролиће“ – казао је руски патријарх.
(Факти)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.