У Сиријском граду пуцали на православну цркву

Православна црква је пострадала од ракетног напада у сиријском граду Алепо. Ракета је пала на историјски храм у Староме граду који је посвећен Богородици, нанијевши му озбиљну штету, пише портал Ортходоxие.цом, цитирјаући иинформацију епархија Алепо, Вери и Александрети.

02.11.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Сиријском граду пуцали на православну црквуПравославна црква је пострадала од ракетног напада у сиријском граду Алепо. Ракета је пала на историјски храм у Староме граду који је посвећен Богородици, нанијевши му озбиљну штету, пише портал Ортходоxие.цом, цитирјаући иинформацију епархија Алепо, Вери и Александрети.
Прије десетак дана, тачније 17. октобра нанијета је штета епископској резиденцији у Алепо, која је подигнута прије четиристо година, али на срећу нико од свештеника није пострадао.
„Наша Црква се моли за мир и дијалог. Хришћани не учествују у сукобима, него играју важну улогу у процесу измирења. Ми предлажемо да се свима којима је то потребно, укаже помоћ, без обзира на разлике између политичке и вјерске припадности“, каже се у изјави епархије.
хттп://www.седмитза.ру/неwс/3272091.хтмл



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.