Филм о светом Нектарију у биоскопима у Србији од 14. октобра

Биографска драма "Божији човек" редитељке и сценаристкиње Јелене Поповић која окупља звезде светских кинематографија доживеће своју биоскопску премијеру 14. октобра, саопштили су данас дистрибутери остварења.

25.09.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Филм је међународно дебитовао на 43. Московском међународном филмском фестивалу у априлу, где је освојио престижну награду публике. Филм је однео награду публике на фестивалу грчког филма у Лос Анђелесу у мају. У Србији је приказан у оквиру Фестивала хришћанске културе у Зајечару.

Ова драма прати живот Светог Нектарија Егинског (тумачи га грчки глумац Арис Серваталис), који је био праћен гоњењем - свештеник обичног народа, његова понизност иритирала је одређени круг свештенства, а његова преданост додатно побуђивала њихове сумње и клевете.

Остварење је рађено на енглеском језику што због глумаца, што због тога што је у питању једна универзална прича, без обзира на верску припадност, напомиње ауторка Јелена Поповић.

„Арис Серваталис је одличан глумац и имала сам срећу да радим са њим јер је он човек такође посвећен вери, самим тим има ту неку ауру која на први поглед одаје утисак да он може да буде Свети Нектарије Егински“, додаје редитељка.

Велику улогу у филму има руски глумац Александар Саша Петров ког домаћа публика познаје из филма „Лед“. Изузетно је захвалан због улоге у филму „Исказујем велику захвалност Грчкој и Грцима за јединствену прилику да учествујем у овом филму. Мислим да се све то десило с разлогом, јер знам колико је ова прича значајна за грчки народ и сигуран сам да смо направили прави потез са овим филмом који ће дуго живети у срцима људи„, изјавио је Петров.

Грчка: Од када је крајем августа дошао у биоскопе у Грчкој и на Кипру, филм Јелене Поповић о великом светом архијереју и чудотворцу из 20. века Светом Нектарију Егинском налази се на врху листе гледаности. Наиме. до сада је продато више од 270.000 карата, а већина биоскопа је распродала пројекције, преноси Православна новинска агенција. Прича о Светом Нектарију привлачи гледаоце свих узраста, па чак и гледаоце који нису редовни. Након месец дана, и даље се свакодневно приказује у више од 100 биоскопа широм Грчке. Међународни датуми изласка још нису објављени.

Извор: vjeronauka.net



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.