Христос на врху планине

У Сирији на историјском ходочасничком путу који води из Константинопоља у Јерусалим, на висини од 2100 метара у манастиру Херувима (на врху планине Херувима) у граду Сејднаја је постављена је скулптура Исуса Христа.

22.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Христос на врху планинеУ Сирији на историјском ходочасничком путу који води из Константинопоља у Јерусалим, на висини од 2100 метара у манастиру Херувима (на врху планине Херувима) у граду Сејднаја је постављена је скулптура Исуса Христа.
Постављање вајарска композиције „Дошао сам да спасем свијет“ организовао је фонд «Ст. Паул’с анд Ст. Георге’с» ( директор Фонда је Ел-Гадбан Самир Шакиб) по благослову Патријарха антиохијског и читавог Истока Игњатија Четвртог, Патријарха антиохијског и свег Истока Јована Десетог и Патријарха московског и све Русије Алексија Другог, саопштава прес служба Московске духовне академије (МДА). Кустос овог миротворног пројекта јесте Московска духовна академија при Тројице Сергијевој лаври у име протођакона Игора Михајлова, шефа црквено-архоелошког кабинета у МДА.
Композиција са ликом Христа у центру који благосиља, а која се види из Либана, Јордана, Палестине и Израела, позива да се у региону захваћеном пожаром рата, донесе мир, узајамно разумијевање и нада на опште спасење.
Споменик је подигнут 14. октобра 2013, на дан престоног празника МДА Покрова Пресвете Богородице и уочи муслиманског празника Курбан-бајрама. Три дана док су трајали радови, зараћене стране зауставиле су војна дејства у том подручју и посматрале постављање скулптуре „Дошао сам да спасем свијет“.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.