Црква нетакнута у пожару (видео)

Становници Костоса на Паросу говоре о очигледном чуду које се догодило у недељу усред пожара на периферији села. Мала црква посвећена Светој Параскеви, смештена између села Костос и Лефке, остала је потпуно нетакнута, док је огроман пламен беснео око ње, претварајући све у згариште.

15.07.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Усред страшног пожара, мала црква посвећена Светој Параскеви, која се налази између села Костос и Лефкес, остала је потпуно нетакнута, док је пламен беснео око ње и све се претварало у згариште.

Како извештава Агенција "Ортодоксиа",  56 ватрогасаца са 21 возилом похрлило је на лице места да га угаси пожар. Ватрогасна служба појачана је и из Атине, Пиреја, Наксоса и Самоса ватрогасцима ваздушно-пешачког одељења, који су на то подручје кренули авионима Цивилне заштите из Солуна. Пожар на Паросу избио је у недељу ујутру на ширем подручју Костоса. Међутим, упркос континуираним напорима острвске ватрогасне јединице, танкерима за воду и два против пожарнa авиона, пламен нису успевали да зауставе.

Ватрени „језици“ опколили су храм. Простор око њега је потпуно изгорео, међутим капела која се налазила усред разорног беса ватре, остала је потпуно нетакнута! Након пожара, на снимцима се види да ни фасада на цркви ни на једном месту није оштећена, па чак нема ни један траг пожара на себи.

Иначе, Костос је место рођења Светог Атанасија из Париза, а Лефкес место рођења Светог Јосифа из Исихастоса.

Након овог догађаја на друштвеним мрежама, објављују се многи снимци снимци које су овековечили побожни Паријци.

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.