Цркве осудиле насиље над поклоницима у Јерусалиму

Поглавари хришћанских цркава у Јерусалиму су у недељу 12. маја објавили заједничко саопштење у коме осуђују напад израелске полиције на поклонике током Велике суботе у храму Гроба Господњег.

17.05.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Цркве осудиле насиље над поклоницима у ЈерусалимуПоглавари хришћанских цркава у Јерусалиму су у недељу 12. маја објавили заједничко саопштење у коме осуђују напад израелске полиције на поклонике током Велике суботе у храму Гроба Господњег.
Потписници истичу да су видјели „страшне сцене бруталног понашања према свештенству, народу и поклоницима у Јерусалиму на Велику суботу“.
По њиховим ријечима „дан радости претворио се у дан дубоке жалости и бола због наше браће коју су израелски полицајци малтретирали на капији Старог града Јерусалима која води ка цркви Гроба Господњег“
Неприхватљиво је, каже се у поруци, да свештенство и народ буду „брутално претучени и да им се забрани улаз у њихову цркву под изговором одржавања реда“.
Хришћански поглавари позивају власти Израела да осуде насиље које је полиција спровела над свештенством и вјерујућим народом.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.