Честица Часног Крста у Енглеској

Велика светиња хришћанског свијета први пут ће бити донијета на поклоњење у Велику Британију. Она ће боравити у Лондону, Манчестеру, Ливерпулу и Оксфорду, саопштава сајт Сурошке епархије.

12.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Честица Часног Крста у ЕнглескојВелика светиња хришћанског свијета први пут ће бити донијета на поклоњење у Велику Британију. Она ће боравити у Лондону, Манчестеру, Ливерпулу и Оксфорду, саопштава сајт Сурошке епархије.
У суботу 30. новембра свети Крст ће стићи у Успењски катедрални саборни храм Сурошке епархије у Лондону.
Послије свечаног дочека светиње, сабор свештенства ће служити молебан пред Крстом Господњим, а сјутрадан Божанствену литургију.
Поводом 400 година Дома руске императорске династије Романов у Лондону ће бити служен молебан Крсту и помен царским мученицима. Планирано је да светиња исте вечери буде предата грчким свештеницима ради поклоњења вјерника у храмовима Фиатирске епархије.
Потом, светиња ће боравити у Покровском храму Руске православне цркве Манчестерске епархије а онда одлази за Ливерпул у грчки храм светог Николе. Напослетку крст ће дочекати свештенство и вјерници Сурошке епархије у Оксфорду.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.