Чуда аве Јустина

Свети ава Јустин се упокојио у исто време и у исти дан када је и рођен - на празник Благовести 7. априла (25. марта) 1979. године. Његове мошти, које почивају у Манастиру Ћелије, данас привлаче многобројне вернике, јер се ту, његовим молитвама, догађају и многобројна чуда.

14.06.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 4

Преподобни авва је још за живота у телу имао дар да од Господа измоли плод неплодним супружницима да роде и одгоје децу, а по свом представљењу у Царство Божје, тај тип чудеса да неплодни рађају, чини већину његових молитвених заузимања пред Господом.

Година 1952. Те године десило се чудо у манастирској пекари, у Ћелијама. У манастиру је било четрдесет сестара, а у кухињи је пословала мати Нина. Пошто је умесила хлеб за вечеру, остала је још једна вангла брашна. За вечером пожалила се сестрама, а ава Јустин је рекао: „Молите се Богу, Господ брине за нас!“ Сутрадан изјутра кад је мати Нина отишла у пекару нашла је пуна два окна (сандука) брашна. Ава Јустин, мати Сара и све сестре виделе су ово чудо и заједно заблагодарили су Господу.

Година 1953. Жена из околине Ваљева је боловала дванаест година. Веровало се да је била опседнута демонима. Често је виђала ђаволе, а они су је много тукли, мучили и мрцварили. Док су њени укућани кадили кућу, видела је ђаволе како беже од тамјана. Често се исповедала и причешћивала код оца Јустина и тако је потпуно оздравила. После тога се замонашила и постала монахиња Татјана.

Година 1959. Кћерка једног човека из Стрмне Горе код Лелића била је болесна. Три године је непокретно лежала на постељи. Једном су је колима довезли и у ћебету је унели у цркву. Ава Јустин јој је читао молитве. После молитве се усправила, а после три године је проходала. И тада је, као и први пут дошла у цркву колима, а после молитве, сама је дошла до кола и села. Мотор, међутим није хтео да упали. Људи су почели да гурају кола али узалуд. Она је изашла из кола и мотор је прорадио; кад је поново села у кола мотор је стао. Тако је било неколико пута. Онда је рекла: „Идем пешке на брдо“. Била је са малим дететом, узела је дете у руке и са њим се попела на највише брдо.

И у књизи „Преподобни Јустин Нови Ћелијски“, коју је по благослову епископа ваљевског Милутина издао манастир Ћелије, записано је низ чудесних исцељења верника док је Аве био жив, али и на његовом гробу.

„Крстивоје Антонијевић из Богатића требало је да има тешку операцију. Био је на Авином гробу и без хируршког захвата оздравио“, записано је у књизи. „Једна жена из Грчке није имала деце, била је на Авином гробу и однела грумен земље са гроба. Ту земљу је ставила у чашу са водом коју је пила. Касније је родила дете. Било је то 1985. године.“ „Године 1996. Ненад, син Миленка из Ваљева, који није могао да хода сам, дошао је на Јустинов гроб да му се чита молитва. Након седам дана је проходао и дошао на авино вечно почивалиште да заблагодари чудотворцу“, стоји у књизи.



Komentari (4)

15.06.2023.

Бранко Милошевић

. Живим овај живот са свим потешкоћама, али, као да их не осећам, као да их неко придржава. Ваш брат Бранко Милошевић, Филипини

Коментариши

15.06.2023.

Бранко Милошевић

Пронашао сам љубав свог живота, учимо се љубави која расте из дана у дан ево већ 15 година. Пронашао сам епархију која неискварено проповеда и одстојава у чистоти православне вере.

Коментариши

15.06.2023.

Бранко Милошевић

Падох на колена и заплаках, и загвалих се светом ави на осећању велике благодати какву нисам осетио од почетака мог приласка ка Богу. Ништа нисам видео нити сам приметио одмах. Али од тог тренутка, сви су се проблеми почели решавати.

Коментариши

15.06.2023.

Бранко Милошевић

У пролеће 2008 , скупио се народ одасвуд на освећење темеља новог црквеног здања. Било је на хиљаде људи, али у тренутку док сам се молио пред гробом светог аве Јустина, отворих очи и увидех да сам сам и да нема никога сто метара од гроба.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.