Чудотворне мошти у чачанској цркви

Чудотворне мошти Светих врачева Козме и Дамјана, које имају исцелитељску моћ и лече најтеже болести и бесплодност, стигле су јуче из манастира Сопоћани у Чачак, у цркву Вазнесења Господњег.

26.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Чудотворне мошти у чачанској црквиЧудотворне мошти Светих врачева Козме и Дамјана, које имају исцелитељску моћ и лече најтеже болести и бесплодност, стигле су јуче из манастира Сопоћани у Чачак, у цркву Вазнесења Господњег. Како би се што више верника поклонило и целивало мошти, храм ће бити отворен 24 сата дневно наредних пет дана, до петка, 29. новембра, а све време биће присутна три дежурна свештеника којима ће помагати и вероучитељи. Света литургија служиће се сваког дана од 8 часова, а молебни канон Светим врачевима Козми и Дамјану.
Мошти су достојно дочекане од стране неколико стотина верника, а будући да се веома ретко износе из манастира Сопоћани где се чувају, ово је, истиче Марко Мирковић, свештеник чачанске цркве, велики духовни догађај за Чачак. „Треба да знамо да се силом ових моштију и искреном вером у Бога могу излечити многе болести које нас погађају због грехова, па се надам да ће се и у Чачку догодити чудо, и да ће се неко исцелити, као што се то догодило у манастирима Сопоћани и Зочиште. Посебно позивам парове који имају проблеме са неплодношћу да дођу и поклоне се моштима“, казао је он Гласу западне Србије.
Мирковић истиче да је изузетно тешко добити мошти Светих врачева Козме и Дамјана, и додаје да су јеромонаси Сопоћана, нарочито игуман Теоктист изашли у сусрет свештенству чачанске цркве, поверивши им на чување свете реликвије. „Сматрали смо да једино молитве овим светитељима и великим заступницима пред престолом Свевишњега могу да нам помогну у превазилажењу тешкоћа овог краја, да нас обједине и науче људе врлини и добрим делима којима се доказује вера“, напомиње он.
Извор: Глас западне Србије



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.