Чудо на ходочашћу Светом Нектарију

Небројена чуда Господ чини молитвама Светог Нектарија. Ово је сведочанство једног ходочасника из Републике Српске, који је ради љубави према овом светитељу посетио Егину а тада и сам доживео чудесно јављање Светог Нектарија.

19.02.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 4

Зовем се Дарко Марић, из Чајнича сам, Република Српска. У неколико реченица, написаћу вам о љубави према Светом Нектарију, првом одласку на Егину и јављању Светог Нектарија.

Уз свакодневне молитве Светитељу, 2017. године пожелим да одем на Егину и поклоним се Светитељу. Иако сам скупио новац, нисам отишао те године. Монахиње са Егине кажу да је Свети Нектарије у неколико сновиђења поручио да у његов манастир не може доћи нико кога он није позвао да га види и да му помогне.

У новембру 2019. године долази пријатељ који ме пита хоћу ли са њим у Егину у мјесецу марту. Иако тад нисам имао новац, пристанем, скупићу новац и идемо. Скупио сам новац и уплатио преко туристичке агенције 5. марта 2020. године. Пријатељ ми саопштава да му је сестра болесна, да не може да је остави и одустаје од путовања. Још пар особа одустаје због епидемиолошке ситуације изазване вирусом Корона. Иако, уз велика искушења, ја ипак одлазим и на Егину стижем 13. марта 2020. године (петак).

Прву ноћ ноћимо у конаку и водич Тијана нам говори да се манастирске капије отварају у 8 часова.

Не знам зашто, будим се у 6 часова и посматрам излазак сунца на Егини и примјећујем да у 7 часова монахиња отвара отвара капију и показује ми да могу да уђем. Одлазим сам док остали спавају. Долазим на гробно мјесто Светитеља, молим се у тишини и чујем ударце из гроба. Осврћем се, видим да сам и даље сам. Молим се. Опет ударци. Обузима ме и страх и радост у исто вријеме.

“Свети Нектарије, клањам се благодати Твојој”.

У току дана и боравка у манастиру, јављају нам да морамо у року пола сата, напустити Егину због вируса Корона. У том метежу са двије пријатељице, Душицом и Драганом и малим дјечаком Василијем, одлазим у доњи манастир. Узимам дјечака и трчим, а оне говоре: гдје ћеш, закаснићемо, вратите се…

Кад смо дошли и кад сам спустио руку на ковчег са моштима, Свети Нектарије је отворио очи и гледао нас. Велика је благодат Светог Нектарија.



Komentari (4)

21.02.2022.

Vera

Slava i molost svetom Nektariju neka izlječi sve bolesne neka pomogne svakom pa i meni i mojoj djeci i unučićima mojim.Amin

Коментариши

20.02.2022.

На здравље и спасење.

Коментариши

20.02.2022.

Gordana

Blagodati molitve sv. Nektariju neka svi osete... Pomozi nam, oče bogomudri, sveti Nekrarije, za ozdravljenje od raka i drugih teških bolesti koje su nas zbog naših grehova zadesile. Amin i Boze daj!

Коментариши

19.02.2022.

Милица НС

На здравље и спасење ти било брате у Христу. Свети Нектарије помози. Амин!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.