Јављање светитеља преко радија

Јављања светих Божијих угодника и њихова благодатна и чудесна помоћ људима одвија се на много начина. Често пута и начини и средства којима се у својим чудодејствима користе су, најблаже речено, фасцинантна. Свети у својим јављањима користе заиста све како би допрли до свести и душа оних којима помажу.

27.11.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Овo се догодило мојим пријатељима 2. јула 2009. године, дан после блаженог упокојења Старца Јосифа Ватопедског. Моја пријатељица и њен супруг су пролазили кроз веома тежак период у њиховом браку. Проблем су стварали свекар и свекрва јер су били непријатељски настројени према снаји, а нису се лепо односили ни према свом сину. Они су покушавали да посвађају супружнике да би дошло до развода. Моји пријатељи су имали четворо деце, а свекар и свекрва су на разне начине и кроз писма стварали проблеме и свађе. Успели су и рођаке да наговоре да буду против њих. Пошто су моји пријатељи били духовна деца Старца Јефрема Ватопедског нису враћали ватру на ватру, већ су показивали стрпљење и покушавали да сачувају своју породицу. Ипак, као људи су страдали због свега што им се догађало. Жена је помислила да је све њена кривица јер су сви били против ње и обузело ју је очајање. Старац Јефрем јој је рекао да није њена кривица и да заборави све то. Ипак, она није могла да се избори са негативним мислима.

Дан после упокојења Старца Јосифа, док је моја пријатељица возила децу у школу чула је на радију глас који је јасно говорио да не дозволи да Сатана уђе у њену кућу и да мора да га се отараси, јер је његова велика жеља да растура бракове и породице. Такође јој је глас говорио да све што јој се дешава није њена кривица, већ је Сатана тај који је подстиче да мисли да је њена кривица и који јој ствара непотребне проблеме. Када се вратила кући испричала је супругу да је слушала преко радија веома добру проповед коју је изговорио неки старац и која се тицала баш њиховог проблема. Када је супруг ушао у кола слушао је интервју са Старцем Јосифом Ватопедским који је водио репортер за Лимасолску радио станицу. Интервју је био одличан али није имао везе са њиховим проблемом. Размишљао је да затражи ЦД да преслуша са својом супругом. Тако је и урадио затраживши копију ЦД-а.

Следећег дана је отишао на вечерњу службу у оближњи манастир. Док је возио пустио је ЦД, али ни у једном делу Старац није говорио о ономе што је његова супруга причала. Тако да је супруг помислио да је све чудно. Онда се досетио да у то време док је његова супруга возила децу у школу манастир преко радија емитује Свету Литургију, а не нешто друго. Оно што се догодило ми не можемо да схватимо својом логиком. Старац Јосиф је говорио његовој супрузи за време Свете Литургије!

Ово доказује да је Старац Јосиф угодио Богу и добио дар да може да помаже људима који пате и који страдају због напада непомјаника, али и клевета људи.

Овај догађај нам не доказује само специјални дар Старца већ и да постоји живот након смрти, и да је наш Бог Жив Бог. Наш Господ није теорија или научна фантастика као што многи људи које је Он створио мисле и сумњају.

Све сам ово испричао Игуману Ватопеда, Старцу Јефрему. Није био изненађен, јер је знао каквим је животом Старац живео. Митрополит Атанасије Лимасолски је био такође обавештен, а он је потврдио да је ујутро била Света Литургија. Добио сам дозволу од својих пријатеља да испричам како им је Старац Јосиф помогао преко Радија, али да не спомињем њихова имена.

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.