Једанаест месеци утамничења

Навршило се једанаест месеци, откад се Архиепископ Јован налази у притвору! Тамновање Његовог блаженства Архиепископа Јована, осим што представља тотуру државе над једим црквеним великодостојником без преседана у новијој историји, уједно је и тихи рат непризнате и неканонске тзв. македонске цркве против Мајке Цркве, Српске Православне Цркве.

14.11.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Једанаест месеци утамничењаНавршило се једанаест месеци, откад се Архиепископ Јован налази у притвору! Тамновање Његовог блаженства Архиепископа Јована, осим што представља тотуру државе над једим црквеним великодостојником без преседана у новијој историји, уједно је и тихи рат непризнате и неканонске тзв. македонске цркве против Мајке Цркве, Српске Православне Цркве.
Иако је он већ осуђен на затворску казну, под изговором да се против њега води нови судски процес, власти противправно и упорно држе Архиепископа Јована у притвору! И против већ осуђеног бившег министра МУП-а Р. Македоније, Љуба Бошковског, као и против других затвореника, такође се воде нови судски процеси, но, за разлику од Архиепископа Јована, они се не налазе у притвору, већ су у затвору Идризово! Само над једним човеком, а тај човек је Архиепископ охридски Јован, спроводе се другачије одредбе, као да оне имају за циљ његово тихо убиство!
Циљ притвора је обезбеђење присуства суђењу и спречавање утицаја на остале оптуженике у истом процесу. Присуство Архиепископа Јована свакако би било обезбеђено и уколико би се он налазио у затвору Идризово, а са тог места такође не би могао утицати на никог! Међутим и поред тога што је Архиепископ Јован дијабетичар и има друге озбиљне здравствене проблеме, он тенденциозно остаје у суровом притворском режиму: двадесет и три часа затворен у ћелији, без икаквог медицинског надзора, са рестрикцијом хране која му се шаље ради болести, без свежег ваздуха, а већ шест месеци није имао нити једну једину посету, јер су посете забрањене чак и онима који су једини имали право да га посете, његовој мајци и сестри!
Овом приликом, још једном апелујемо на свеукупну демократску јавност, да се покаже људскост и да се учине сви напори за заустављање прогона на верској основи, који се спроводи над Архиепископом Јованом и Православном Охридском Архиепископијом, прогона, на чијим основама није могуће градити будућност Р. Македоније као напредне демократије!
Извор: Православна охридска архиепископија
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.