1025-годишњица христијанизације руске земље

1025-годишњица христијанизације Кијевске Русије и 25-годишњица препорода Руске православне цркве у целој Русији ће бити обележене великим литијама у којима учествују и верници из Украјине и Белорусије.

06.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

1025-годишњица христијанизације руске земље1025-годишњица христијанизације Кијевске Русије и 25-годишњица препорода Руске православне цркве у целој Русији ће бити обележене великим литијама у којима учествују и верници из Украјине и Белорусије.
Најграндиознији догађај поводом 1025-годишњице христијанизације Кијевске Русије је литија са честицом моштију кнеза Владимира. Учесници ове литије су 31. маја кренули из Москве и до 26. јуна ће, заједно са поклоницима из Украјине и Белорусије, проћи кроз највеће руске градове, све до Калињинграда.
Обележавање ових значајних годишњица биће крунисано свечаностима које ће се одржати у Москви, Кијеву и Минску. Свечаностима ће присуствовати највиши црквени великодостојници и државни званичници, јерарси помесних православних цркава и председници Русије, Украјине и Белорусије.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.