„28. Јун“ даровао Нишу пола милиона долара

Београд, 23. септембар 2013. – Организација Српске дијаспоре “28.Јун” данас је објавила да је контејнер са хуманитарном и медицинском помоћи, дугачак 12 метара и тежак 5 тона, успешно достављен Клиничком центру у Нишу. Контејнер је пун медицинских добара у вредности од $450 000.

23.09.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

„28. Јун“ даровао Нишу пола милиона долараБеоград, 23. септембар 2013. – Организација Српске дијаспоре “28.Јун” данас је објавила да је контејнер са хуманитарном и медицинском помоћи, дугачак 12 метара и тежак 5 тона, успешно достављен Клиничком центру у Нишу. Контејнер је пун медицинских добара у вредности од $450 000.
Организација Српске дијаспоре “28.Јун” успешно је доставила помоћ Клиничком центру у Нишу. Реч је о контејнеру медицинских добара у вредности од $450 000. Вредан садржак контејнера укључује, између осталог и ЕКГ машине, лекарске столове за преглед, мераче пулса, аутоматске мераче крвног притиска као и инхалаторе. Већ два претходна пута, Организација “28. Јун” , успешно је доставила сличне контејнере Србима у Грачаници (јуна 2012.) и Вишеграду (фебруара 2013.). У наредне две недеље 2 додатна контејнера стићи ће у Црну Гору и Србима у Хрватској. Тиме ће бити завршен историјски хуманитарни подухват “Српске земље, Српски род” – пројекат путем којег је Србима широм Балкана достављено 55 тона хуманитарне помоћи. Овај двогодишњи подухват уједно је и највећи, али и најсвеобухватнији пројекат који је направила српска дијаспора и у којем је учестовавало преко 100 српских заједница широм света.
Генерални директор Клиничког центра у Нишу (КЦ), др. Зоран Радовановић, изјавио је: „Организација” 28. Јун” је успела да оствари нешто што до сад није урађено годинама. Овим путем желим да им се захвалим у име свих људи из Ниша и Србије на њиховој помоћи и да истакнем да се радујем нашој будућој сарадњи.“ Марија Карличић, координатор Организације “28. Јун” у Нишу, казала је: „Након две године, дошли смо до остварења нашег заједничког сна. Са великим усхићењем и пуним срцима можемо да саопштимо да је пројекат "Српске земље, српски род", испоруком хумантирне помоћи за КЦ Ниш успешно окончан.“ Пројекат “Српске земље, Српски род” осмишљен је са намером да уједини целокупну српску дијаспору, коју сачињавају Срби из различитих делова Балкана, у заједничкој намери да се достави медицинска и хуманитарна помоћ свим већим регионима. Председник “28.Јуна”, Филипи Филипи је додао:“Многи од нас из дијаспоре осећамо обавезу да помогнемо нашем народу, а “28.Јун” је инструмент помоћу којег су се српске заједнице широм света ујединиле како би на што ефикаснији начин испуниле наш заједнички циљ. Саградили смо јаке темеље и радујемо се што смо успели да помогнемо Нишу. Истовремено се надамо да ћемо у будућности успети да помогнемо и другим заједницама. “
Да подсетимо: “28. Јун” је српска оргназација вођена од стране младих људи који се баве политичким, друштвеним и филантропским питањима и акцијама које су од помоћи Србији и српском народу. Иако је основана 2011.године, организација се показала као најдоминантнија српска организација у дијаспори, чији су чланови разноврсни људи из преко 100 градова широм света. Поред тога што је организација релативно недавно основана, медијска и друштвена пажња јој не мањка, што доказује више од 130 000 присталица на друштвеним мрежама Фацебоок, Твиттер, Инстаграм и Јоутубе. Са просечном старошћу чланова од 24 године, ова млада организација стреми да уједини српску дијаспору под једним кровом и служи као њен колективни глас. “28. Јун” већ има подршку Српске Православне цркве као и многобројних српских певача, спортиста, политичара, уметника и пословних предузећа.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.