Поново се појавиле змије у цркви на Кефалонији

Према агенцији Εκκλησια Online и ове године појавиле су се змије у цркви Успења Пресвете Богородице у селу Маркопоуло на југу Кефалоније.

07.08.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Како јавља агенција Εκκλησια Online, и ове године појавиле су се змије у цркви Успења Пресвете Богородице у селу Маркопоуло на југу Кефалоније, 25 км од Аргостолија. Овде се сваке године, од 6. до 15. августа, збива се чудесан догађај који становници повезују са иконом Пресвете Богородице.

Високо на падини села Маркопоуло (у јужној Кефалонији), пре неколико година, сељани су видели дрво како гори и пламен који се диже неколико метара високо. Одмах су помислили да се запалила шума. Забринули су се и потрчали да угасе ватру, како шума и село не би изгорели. Кад су сељани стигли, видели су само једно дрво потпуно изгорело и на изгорелом корену била је наслоњена веома лепа икона Богородице, коју ватра није ни додирнула. Сељани су, узбуђени, узели икону у руке, поклонили јој се, однели је у своју цркву. Следећег јутра остали сељани ​​су ушли у цркву да се поклоне икони Богородице. Али иконе нигде није било.

Након детаљне претраге, икона је пронађена у шуми, поново положена на корен спаљеног дрвета. Одмах је враћена у цркву, где је овај пут закључана. Али исто се догодило још три пута. Икона је нестајала и поново су је проналазили на спаљеном дрвету. Тада су сељани поверовали да је жеља Девице Марије да буде тамо и зато су саградили цркву и ставили икону Богородице у прелеп иконостас. После неког времена подигнут је и женски манастир. Монахиње су се свакодневно молиле Дјевици Марији.

Међутим, једног јутра 1705. године угледали су пиратске чамце који се приближавају и гусаре који се пењу према манастиру, како би га опљачкали. Тада су се монахиње уплашиле и затражиле заштиту Богородице. Тада се догодило чудо. Кад су гусари ушли у село, дочекало их је мноштво змија које су гмизале по зидовима, пододима... Манастир је био окружен змијама, гусари су се дали у бег, а монахиње спасене. Од тада се змије појављују сваке године, остајући ту све до 15. августа.

Сматра се да ако се змије не појаве за годину дана, на острву ће се догодити нешто лоше. На пример 1940. и 1953. године змије се нису појавиле и острво су погодили земљотреси.

Нико од стручњака, који су прегледали змије, не може да их класификује у било коју од познатих врста. Оне су сиве, танке и њихова дужина не прелази један метар. Кожа им је баршунаста и на глави се формира мали крст, као и на врху језика. Змије се сматрају чудесним и безопасним, због чега их верници без страха додирују. Хиљаде верника сведоче и да су змије топлокрвне, што није познато нигде на свету. Змије пузе по цркви а посебно око икона Богородице. Змије су мирне, а верници виде овај догађај као чудесну манифестацију Бога и Пресвете Богородице.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.