Бог је увек близу

Кад паднеш у неки грех или муку, призови свог бесмртног Брата, Светог Архистрига Гаврила, или ма ког Светог Анђела и он ће те руком својом извући из свакога гроба, васкрснути из сваке смрти.

23.04.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ако је Бог увек близу, зашто бисмо се онда узнемиравали? У Њему живимо и крећемо се. Он нас носи у Свом наручју. Богом дишемо, у Бога се одевамо, Бога дотичемо, Бога окушамо у тајинству. Ма где да се окренеш, ма где да погледаш – свуда је Бог: на небесима, на земљи, у безданима, у дрвећу, у камену, у твом уму, у твом срцу. Зар Он не види да ти страдаш и да патиш? Кажи му шта те мучи и видећеш утеху, видећеш исцељење које ће исцелити не само тело него у још већој мери и страсти твоје душе...

Чему обесхрабрење и очајање!? Тиме дајете ђаволу да вам тумачи свет, да вам он буде адвокат! Дошао је овде син Божији, а он да вам буде адвокат!? Супротставите се. Храброст је велика покретачка сила, велика енегија!

Никада, апсолутно никада, не треба прихватати очајање и безнадежност. Бог то стање ни у ком случају није предвидео ни за једног човека. То стање је својствено само злим, демонским силама. Бог има хиљаду начина да промени свет, да промени чак и природни поредак ако је потребно. Али без Бога и са паклом у души неће се ништа променити.

Св. Старац Јосиф