Британски атеиста се нада да ислам неће заменити хришћанство у Европи

Познати атеиста и еволуциони биолог Ричард Докинс у интервјуу лондонском радију ЛБЦ рекао је, поводом планиране изградње 6.000 џамија, да би европско друштво страдало ако би се изгубило хришћанско наслеђе и ако би нестале катедрале и цркве.

08.04.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Британски научник и атеиста Ричард Докинс изразио је наду да хришћанство у Европи неће бити замењено исламом. У интервјуу лондонском радију ЛБЦ, Ричард Докинс, упитан о планираној изградњи 6.000 џамија у Европи, рекао је да се нада да хришћанство неће бити замењено исламом.

Докинс је истовремено нагласио да и даље не верује у Бога, у Васкрсење и Пречисто зачеће Исуса Христа. Иако поздравља и чињеницу да се у Европи смањује број верујућих хришћана, Докинс је уверен да би европско друштво страдало ако би се изгубило хришћанско наслеђе и ако би нестале катедрале и цркве.

Такође цени што може да живи у хришћанској земљи у Великој Британији, иако са хришћанима не дели „ни једну реч“ хришћанске вере.

Иначе, након његове недавне изјаве да је идентитет трансродних особа лажан и да "неки мушкарци желе да се идентификују као жене, а неке жене желе да се идентификују као мушкарци", Америчко хуманистичко удружење (АHА), једна од најутицајнијих атеистичких и антирелигиозних група у Сједињеним Државама, одузело је Ричарду Докинсу титулу „Хуманисте године” која му је додељена давне 1996. године, образлажући да је његова изјава директно у супротности са западним хуманистичким вредностима.

За Фондацију Пријатељ Божији са енглеског: Никола Животин
Извор: spzh.mediaKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.