Чудо у Оренбургу: Икона Богородице мироточи након поплаве

У Оренбуршкој области догодило се чудо: икона Пресвете Богородице у кући једне парохијанке Никољског саборног храма почела је да мироточи. Ово се десило након велике поплаве која је погодила Оренбург, као да је сама Богородица пружила утеху и наду погођенима овом несрећом.

17.04.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Оренбуршка епархија известила је на свом Телеграм каналу да је након велике поплаве у Оренбургу у Русији, икона Пресвете Богородице у кући једне парохијнке Никољског саборног храма почела да тече миро.

Икона са богатом историјом

Парохијанка, Надежда, брижљиво је чувала ову икону још од малих ногу. Њена породица ју је спасила од уништења у време бољшевичких прогона, а Надежда се њој увек молила за утеху и смернице.

"Као мала, увек сам осећала као да икона разговара са мном," прича Надежда. "Изгледала ми је као да је жива."

Знак наде у тешким временима

На почетку рата у Украјини, Надежда је приметила да се изглед иконе променио. А онда, када је поплава погодила Оренбург, догодило се чудо: икона је почела да мироточи.

"Ово је знак наде за све нас," каже Надежда. "Богородица нас није напустила. Она је ту да нам помогне у овим тешким временима."

Мироточење икона: шта то значи?

Мироточење икона је ретко, али добро познато чудо у хришћанској традицији. Верује се да се то дешава као знак Божје љубави и милосрђа, као позив на молитву и покајање, или као упозорење на опасност. У овом случају, мироточење иконе Богородице може се тумачити као знак утехе и наде за људе погођене поплавом.

"Иконе мироточе у време туге или опасне ситуације," објашњава представник Оренбуршке епархије. "Ово је позив на промену нашег става према животу. Икона може да тече миро или крвоточи, показујући грешницима да чине духовни преступ."

Чудо као подсетник на веру

Ово чудо је подсетник на снагу вере и њену способност да пружи утеху у тешким временима.

"Ово је знак да је Бог са нама," каже Надежда. "Он ће нам помоћи да превазиђемо ове недаће."

Вест о мироточењу иконе у Оренбургу брзо се шири друштвеним мрежама и изазива велико интересовање верника. Овај догађај је још једно сведочанство о живој вери и моћи молитве. Он нас подсећа да је Бог увек са нама, чак и у најтежим тренуцима и да нам Његова љубав и милосрђе пружају наду и утеху.

За Фондацију Пријатељ Божији: Петар ВолковKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.