Чудо у Смолину: Ликови светаца на стаклу цркве после поплаве

У храму Духа Светог у селу Смолино у Курганској области, који је поплављен у пролеће 2024. године, након што се вода повукла, на стаклу кутија икона појавила су се лица светитеља. Ово је објављено на друштвеним мрежама Курганске епархије.

14.06.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Смолино, Курганска област, 14. јун 2024. - Невероватна појава забележена је у селу Смолино у Курганској области, након повлачења воде после поплаве у пролеће 2024. године, у којој је био поплављен и сеоски храм посвећен Духу Светом, због чега је ниво воде у објекту порастао за један метар, саопштили су представници епархијске прес службе.

Када се вода повукла, у цркви су се појавиле слике светитеља на стаклима витрина за иконе. Уочљиве су биле црте првомученика архиђакона Стефана, праведника Симеона Верхотурског и Јована Крститеља.

„Након што се вода повукла, почео сам да сређујем храм и на кутијама за иконе приметио сам да се света лица огледају на стаклу изнутра; три су се јасно виделе, а у четвртом се назирала само светлећа круна. Прво сам мислио да је у питању само влага, али су се ликови одржавали чак и након брисања стакла”, каже протојереј Владимир Јурцун, настојатељ храма, који први је приметио ову необичну појаву. „У почетку сам се плашио да ће овај феномен брзо нестати, али нисам био у праву”, додаје oтац Владимир.

Монахиња Олга која је такође била присутна у цркви, рекла је: „Били смо запањени овим приказом. Замолили смо парохијанку Наталију Новикову, која је фотограф, да сними овај феномен. Она је фотографисала стакла са ликовима светитеља и обрадила их, како би побољшала контраст. Верујемо да су то одрази првомученика архиђакона Стефана, праведног Симеона Верхотурског и Јована Крститеља, у којима се чак види и рука са симболичним барјаком.

Овај догађај је још један у низу чудеса везаних за цркву Духа Светог у Смолину. Прошле године, село је погодио разорни пожар који је уништио 240 кућа, али је овај храм, који се налази у центру, чудом остао нетакнут. Иначе у њему се налази и гроб у коме почивају транс-уралски супружници, поштовани као Петар и Февронија. Мештани Кургана верују да је овај приказ ликова светитеља на стаклу још један знак Божанске заштите и утехе након тешких искушења која су их задесила.

За Фондацију Пријатељ Божији: Петар ВолковKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.