Чудо у угљенисаном парохијском дому

Након великог пожара који је избио јуче у центру Руме, када се запалио поткровље парохијског дома, ватрогасац је пронашао готово нетакнуту икону Мајке Божије.

08.07.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У пожару у поткровљу парохијског дома, у коме су становале две породице румских свештеника, ватрогасци су спашавали све што се спасити могло.

Седам ватрогасних возила изашло је на терен да гаси овај пожар, док је саобраћај био обустављен. Велики и густ дим куљао је из објекта тако да се ништа није могло видети. Када је ватра скоро угашена, у угљенисаном поткровљу, ватрогасац је пронашао готово нетакнуту икону Мајке Божије.

На званичној Фејсбук страници "СПЦО Рума Храм Силаска Светог Духа на апостоле", објављена је фотографија на којој се види тренутак када ватрогасац износи икону из изгорелог објекта. У саопштењу је објављена и молба за помоћ породицама свештеника чији су домови изгорели у пожару:

"Драга браћо и сестре, верујемо да сте чули за данашњу невољу која је задесила породице наших свештеника, оца Душана, оца Бранислава и наш храм. Пожар који се догодио у парохијском дому приморао је породице наших свештеника да напусте дом само са имовином коју су на себи изнели.

Отац Душан са супругом и двоје деце, отац Бранислав са супругом и троје деце потребују нашу помоћ, а и ми ћемо указујући помоћ ближњима помоћи и себи. Молимо вас да прилоге, сходно вашим могућностима, уплатите у продавници било ког храма у Руми за помоћ породицама наших отаца. Уколико желите другу помоћ да пружите, молимо вас да оставите контакт у продавници храма и назначите о каквој се помоћи ради.

Поздрављајући вас, молимо и за ваше молитве за наше ближње."Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.