Ник Вујичић позвао америчку цркву на покајање: „Демони вам се смеју у лице“

„Мислим да Америка не заслужује ни један једини благослов од Бога; ниједан. Треба да се покајемо. И не само да треба да се окренемо од греха, већ такође треба да охрабримо америчку цркву да се и у њој очисте од своје порнографске зависности” - рекао је евангелиста Ник Вујичић за "Christian Post" током годишње Националне конвенције религијских емитера.

01.08.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Евангелиста Ник Вујичић упутио је хитан позив америчкој цркви: покајте се и храбро говорите против горућих питања попут абортуса, родног идентитета, погрешној сексуалној оријентацији, зависности од порнографије и трговине сексом, пре него што буде прекасно.

„Мислим да је већина америчких цркава у заблуди“, рекао је 40-годишњи оснивач организације "Живот без удова" (Life Without Limbs) за "Christian Post" током годишње Националне конвенције религијских емитера."

„Не молим се за препород; Молим се за покајање. Мислим да Америка не заслужује ни један једини благослов од Бога; ниједан. Треба да се покајемо. И не само да треба да се окренемо од греха, већ такође треба да охрабримо Цркву да и она крене ка томе: Како се клонити своје порнографске зависности?"

Вујичић, који је пропутовао 78 земаља и проповедао пред масом од чак 800.000 људи, изразио је забринутост због стања многих америчких цркава, напомињући да је значајан број оптерећен огромним дуговима, док се земља суочава са хитним социјалним питањима.

„У Америци имамо 100.000 цркава које имају дуг од 498 милијарди долара за зграде које су полупразне“, нагласио је он. „Имамо пола милиона деце која чекају на хранитељску породицу или усвојитеље. Поред тога, једна од три девојке у Америци је била сексуално злостављана. Један од пет дечака је сексуално злостављан. Размислите о томе. То је невероватно. Деца умиру на забавама, дрогирају се, опијају се као никада раније. Разговарајте са њима."

Он је позвао хришћане да активно учествују у градским већима, школским одборима и другим локалним политичким одборима како би користили свој глас за добро.

„Хришћани морају бити чланови у школским одборима“, рекао је он. „Уместо да се само жалите на оно што се дешава у вашим школским окрузима, идите и затражите да ваша црква буде део решења проблема. Заиста верујем да су у медијима, политици и бизнису хришћани светло на тамном месту.”

Такође је нагласио важност да се пастири баве осетљивим темама као што су „порнографска зависност у цркви“ и трговина сексом са говорнице: „Мислим да америчкој цркви није стало до спасења људи. Ово је проблем; морамо да почнемо да разговарамо о томе“, нагласио је он и захвалио онима који су се бавили контроверзним темама као што су родни идентитет и сексуална оријентација, додајући: „Морамо још мало да ојачамо кичму и да им кажемо истину. Захвалан сам на људима који хоће да говоре. Изађите и нахраните их истином."

У друштву које придаје мало вредности породици, Вујучић наглашава да хришћани треба да улажу у неговање чврстих породичних веза: „Као никада раније, демони вам се смеју у лице без извињења. Зато се молите, научите како се молити. Научите како да се повежете са својом децом, научите их битним животним стварима."

Извор: Invictory.orgKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.