Јога је хула на Духа Светога и демонска пракса

„Нова ера Водолије“, која ратује против Једне, Свете, Васељенске и Апостолске Цркве, с нашим Православљем, запљуснула је нашу земљу проповедањем јоге, како би нас завела својим демонским учењем, да су све религије подједнаки путеви, који воде до истог циља.

17.08.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 2

У свету, а и код нас, влада права помама за јоги техникама и упражњавањем ове, како је представљају, спортско-рекреативне технике. Нико од оних који јогу упражњавају и не слути да су закорачили у свет духовне таме и телесних болести из којих се, као и из наркоманије, тешко враћа у нормално стање. Јога је хула на Духа Светога и демонска пракса.

Реч „јога“ етимолошки је настала из санскритског корена „Јуџ“, што значи „ујединити“ , „јединство“ човека с безличним „апсолутним једним“ хиндуизма и источних религија. Следствено, јога није једноставан и безазлен метод опуштања, то није начин ослобађања од стреса и није метод телесне хармоније, као што се претпоставља, већ етапа хиндуистичког погружавања, повезаног с антихришћанском теоријом реинкарнације и демонским божанствима Вишну, Кришна и Шива...

Светске новинске агенције недавно су известиле да је у Индији било изведено људско жртвоприношење – обезглављивањем петогодишњег детета у част демонског лажног божанства Кали из хиндуистичког пантеона. У многострадалном хиндуистичком Непалу, неколико дана пре катастрофалног земљотреса јачине 7,8 степени Рихтерове скале, догодио се неописив религијски злочин када је на жртву хиндуистичким „боговима“ (који су демони) било принето 250.000 животиња.

У разним школама хиндуизма видимо директну зависност оних који упражњавају јогу од хиндуистичког учитеља, који их усмерава да мењају своја хришћанска имена. Ни једна од многобројних техника јоге нема никакве везе са науком, већ напротив – са магијом. Занимање јогом крије мноштво психичких и телесних опасности.

„Нова ера Водолије“, која ратује против Једне, Свете, Васељенске и Апостолске Цркве, с нашим Православљем, запљуснула је нашу земљу проповедањем јоге, како би нас завела својим демонским учењем, да су све религије подједнаки путеви, који воде до истог циља.

Све фазе обуке повезане су с конкретним демонским праксама. На пример, изолујући се од спољашњег света, ученик мисли да се обраћа ка свом унутрашњем свету и покушава да елиминише сваки други осећај. Ако на почетку те демонске јоге ученик и даље задржава неке елементе свести, он касније чак губи самосвест, не може да разликује боје, ни мирисе, ни укусе, ни самог себе, ни друге људе. То небиће јога назива „искупљењем“.

Током вежбања могу се јавити натприродне – демонске појаве, као што су телепатија, лебдење у ваздуху, општење с лукавим духовима и друге. Све то потврђује да су парапсихологија, јога и уопште сви различити облици медитације засновани на окултизму, односно – демонима.

Ми позивамо све православне хришћане, а посебно младе, да се одупру новом поретку и уједињују у својим хришћанским заједницама са свештеницима, како би достигли духовни мир и духовни живот православног хришћанства.

А бављење јогом је неприхватљиво за православне хришћане и неспојиво с учењем и догматима наше Вере, јер представља облик одрицања од православне Истине, хулу на Духа Светога и приводи ка служењу демонима.

С отачком молитвом за вас,
Митрополит пирејски Серафим
Извор: Фејсбук страница „Свети Јован Дамаскин“

 Komentari (2)

20.08.2023.

Невен Димитров

Достоен! Не на демонските йоги в православния свят! Поздрави от България!

Коментариши

19.08.2023.

Armagedon

Отуђеност свештенства, владике посебно, од народа. Не знају се њихове потребе, беседе су се свеле на филозорирање, без љубави. Људи прелазе у друге религије, у потреби да нађу љубав. Да ли ће владике одговарати за своје поступке које су правили овде?

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.