Реч "извини" у нашим животима

Ако осећате да се ваш породични живот не развија онако како бисте желели, онда се запитајте ко је крив за ово? Застаните и размислите, да ли сте данас изговорили ту чудесну реч која садржи благослов Оца нашег Небеског?

25.09.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Постоји реч у нашим животима која има огромну моћ! Може одмах окренути наше животе ка спасењу! Ова реч је "Опрости".

У породичном животу, у комуникацији са породицом и пријатељима, са колегама на послу и једноставно са странцима, увек морамо прибегавати моћној помоћи ове велике речи, иначе нећемо видети ни срећу у браку, ни позитивну комуникацију са породицом и пријатељима, нити мирно окружење на послу.

Mали број људи је у стању да тражи опроштај, било да је то муж, жена, рођак, пријатељ или само странац. Грешно осећање гордости одвлачи људску душу у понор вечног уништења. Такав наизглед безазлено осећање почетак је свих невоља и недаћа које се дешавају у нашим животима, ово је почетак краја.

Мало нас је у стању да каже „жао ми је“, али скоро сви настоје да покажу осећај сопствене вредности. Понос разбија породице, разбија односе међу рођацима и пријатељима и трује наше животе увек и свуда.

Ако осећате да се ваш породични живот не развија онако како бисте желели, онда се запитајте ко је крив за ово? Застаните у непрекидном ритму живота и размислите, да ли сте данас изговорили ту чудесну реч која садржи благослов Оца нашег Небеског?

И немојте мислити да ће само ваше „извини“, избачено кроз зубе и без искреног осећања, бити довољно да се у вашем животу догоди чудо. За почетак ћете морати да се навикнете на ову реч, као на свакодневни оброк, без којег ће вам живот бити немогућ.

У историји човечанства постоји огроман број примера када су људи престали да комуницирају једни с другима дуги низ година, а све само зато што нису могли да пронађу снагу или жељу да кажу малу реч - „Извини“!

Да, заиста, све генијално је једноставно. Не морате бити геније да бисте спасили своју породицу од развода, или да бисте обезбедили да наши односи са нама блиским људима буду изграђени према заповестима Господњим, чврсто и заувек!

Не треба да се препуштате свом поносу, осуђујући тако свој живот само на постојање. Наша је дужност да заштитимо своју породицу, нашу родбину и пријатеље. Морамо почети журити да тражимо опроштај данас, иначе ће сутра бити касно!

Ако не радимо на себи, ако се не одрекномо своје гордости, онда нико неће моћи да нам помогне, јер је наша срећа у нашим рукама. Погрешно је и крајње опасно чекати да нас моле за опроштај, јер наша душа на тај начин служи греху гордости, самооправдању и осуди других!

Можда нас данас Господ позива да учинимо све што је у нашој моћи да се наш брак не распадне, да се породица и пријатељи не би одвратили од нас. Ако од свакога од срца замолимо за опроштај, па чак и ако се и тада наша ситуација не промени на боље, онда ће се Сам Господ залагати за нас и помоћи ће нам у свему, јер је обећање Господње непроменљиво: „Бог се противи гордима, а смиренима даје благодат.“ (Јаковљева 4:6).Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.