Брза помоћ Брзопомоћнице

После обнародовања чуда с немим младићем из Скопља који се исцелио пред иконом Мајке Божије „Брзопомоћнице“ у манастиру Дохијару на Светој Гори, ево још једног. Но, ово чудо је истовремено и поука да морамо бити веома пажљиви и одржати своју задату реч.

20.09.2018. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Арти, граду у северном делу Грчке, постоји икона Богородице „Брзопомоћница“, која је донијета са Свете Горе. Пред том иконом 37-годишња Екатарина, мајка двоје деце, је увијек палила свијећу и молила Богородицу за заступништво. Њен пример је веома поучан.

Једанаест година Екатарина није имала дјеце и тада је замолила Богородицу „Брзопомоћницу“ да јој услиши молитву да затрудни и обећала да, ако се роди дјевојчица, назваће је у Њену част — Марија. Молитва је била услишена, али родио се дјечак, кога су назвали Георгије — у част Екатaрининог оца. Тачно након 19 мјесеци родила се и дјевојчица. Мајка није заборавила своје обећање дато Пресветој Богородици, али назвала је дјевојчицу Василики — у свекрвину част.

Међутим, ако је прво дијете родила лако и без тешкоћа, друго је рађала царским резом у породилишту у Солуну. Дошло је до инфекције и дјевојчицу су са веома озбиљним проблемима пренијели на интензивну његу. Духовна Екатаринина браћа повезала су се с манастирима Архангела Михаила на острву Тасос и с Дохијаром на Светој Гори и саопштила јој да она хитно сама крсти дијете.

Обративши се молитвом Богородици „Брзопомоћници“, она ју је замолила да исцијели дјевојчицу, а затим са ријечима  „Крштава се раба Божја Марија у име Оца и Сина и Светога Духа“ трипут прекрстила бебу и опет замолила Богородицу за помоћ. Од тада се све измијенило. Већ након недјељу дана она је с бебом била у Арти.

Сада бебино здравље није у опасности. Дјевојчица је здрава захваљујући Мајци Божјој „Брзопомоћници“. Љекари говоре о том случају као о чуду.

Приликом разговора с игуманом манастира Дохијар Григоријем, Екатaрина је изразила своју дубоку захвалност Богородици и огромну благодарност братији манастира за њихове молитве. Старац Григорије је рекао да је сада најважније да дијете крсте с именом Марија.

Екатaрина жели да Марију крсти игуман Григорије на подворју Дохијарског манастира у Солуну у четврти Сохо. А Екатеринин супруг често иде на поклоничка путовања у Свету Гору у манастир Дохијар.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.