Свети преподобни Неофит ватопедски

Преподобни отац наш Неофит просија у манастиру Ватопеду. Налазећи се једном манастирским послом на једном метоху, он се тешко разболе и беше близу смрти. Тада се он топлом молитвом обрати Богомајци да му Она подари здравље. И гле чуда! он одједном чу од иконе Богородичине глас, да му се даје још једна година, да се за то време спреми како треба за одлазак из овог живота.

03.02.0202. Аутор:: 0

Свети преподобни Неофит ватопедски Преподобни отац наш Неофит просија у манастиру Ватопеду. Налазећи се једном манастирским послом на једном метоху, он се тешко разболе и беше близу смрти. Тада се он топлом молитвом обрати Богомајци да му Она подари здравље. И гле чуда! он одједном чу од иконе Богородичине глас, да му се даје још једна година, да се за то време спреми како треба за одлазак из овог живота.

Пошто на такав начин доби здравље, он се врати у манастир. По истеку године, припремајући се једне недеље за причешће Светим Тајнама Христовим, он понова чу од иконе Богоматерине глас, да је већ дошло време његовог одласка из овог живота. Тако и би. Јер, пошто се причести Христовим Тајнама, он мирно отиде ка Господу.