Чудотворна икона Мајке Божије Умекшање злих срца стигла у Србију

Чудотворна икона Мајке Божије, "Умекшање злих срца" стигла је данас у Србију. Изложена је у руској цркви Свете Тројице у Београду, где ће бити и сутра, а након тога иде за Петроварадин (26. 01.) и манастир Свете Меланије Римљанке у Епархији банатској (28. 01.).

25.01.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 4

Чудотворна икона Мајке Божије, "Умекшање злих срца" стигла је данас у Србију у организацији фондације "Свети Роман" из Москве, а тим поводом је у руској цркви Свете Тројице свету Литургију служио протојереј Виталије Тарасјев, старешина овог храма, Подворја Московске Патријаршије у Србији, известила је ТВ Храм.

Икона ће и сутра 25. јануара бити у Руској цркви на Ташмајдану, а након тога иде за Петроварадин (26. 01.) и манастир Свете Меланије Римљанке у Епархији банатској (28. 01.).

Чудотворна Богородичина икона "Умекшање злих срца" благословиће и југ Србије, град Ниш, где ће верници моћи да јој се поклоне од 30. јануара до 2. фебруара у манастиру Преподобног Романа.

На сајту манастира Острог где је икона била прошле године, каже се да ова икона исцељује од оне најстрашније болести, неверовања у Бога, безбожништва, болести братомржње, која никако да зацели, него ето повремено, кад се народ покаје и поправи свој живот мало затихне, али чим се вратимо на грех, одмах ова опака болест почне да заузима срца људи и почне да се шири. И зато молимо Пресвету Мајку Богородицу да нам да снаге да се искрено покајемо и Богу драгом обратимо, да се сачувамо од сваког зла

Једна од великих светиња данашње Русије јесте управо чудотворна икона Пресвете Богородице „Умекшање злих срца“, која је у ствари „Седмострелна“ икона, чији се мироточиви лик налази у подмосковском селу Бачурино где је за њу по благослову схиархимандрита Илије изграђена капела.

Када јој приђете, одмах осетите нежан и благочестив мирис, а на површини видите мале капљице „небеске росе“, расуте по лицу, попут ситних провидних бисера. Икона мироточи већ 24 године и с правом се назива „жива“, јер на одређене догађаје у друштву тренутно реагује мироточењем или крвоточењем. Ретко ју је наћи у капели, у којој мироточе још две иконе, јер „путује“ по свету и лечи страдале и немоћне.

На икони је приказана Пресвета Богородица без Богомладенца са седам стрела или мачева који боду Њено срце. У овом случају, седам стрела пробијају Тело Пречисте, о којима је праведни Симеон Богоносац прорекао, обраћајући Јој се речима: „А и теби самој пробошће мач душу, да се открију помисли многих срца.“ (Лк. 2, 34-35)“, што означава пуноћу туге, коју је Пресвета Дјева Марија претрпела у свом земаљском животу.

Свако ко се дотакне ове иконе Пресвете Богородице, не одлази без благодатне помоћи и заступништва Мајке Божије.

Комисија за научно проучавање чудесних појава Московске патријаршије испитала је икону. Узели су смирну да прoуче њен састав. Научници су утврдили да је сличан “соку” који лучи неко четинарско дрво које расте у топлим земљама, а које има пет животворних својстава. Међу њима: зарастање рана, антидепресив, итд. Чак су снимили и филм о томе.

Слава о мироточивој икони отишла је далеко ван граница Русије. Посетила је Чешку, Италију, Немачку, САД, Аустралију, Украјину, Бјелорусију… Чудотворна икона је пет пута посјетила Атос – Свету Гору. У част иконе, на Кипру је изграђен храм.

Икона „Умекшање злих срца“ наставља да мироточи. Према њој се пружају многе руке. Пружају се, да осјете топлину и љубав Богородице, Која зна бол сваког срца, које је окренуто Њеном Сину.

Радуј се, пресвета Богородице, претварајући Своју тугу у нашу радост!

Изор: slovoljubve.com, manastirostrog.com
Фото: Тв Храм
Погледајте још:
Исцелитељка злих срца
Прокрвоточиле и икона и њена копија (видео)

 Komentari (4)

01.02.2024.

Милка Балчин

Да ли је чудотворна икона Пресвете Богородице била изложена у манастиру Светог Романа или је то била нетачна информација?

Коментариши

27.01.2024.

Lecka

Cudotvorna majko ,pomozi,izbavi i spasi

Коментариши

26.01.2024.

Stanica

Hvala cudotvornoj majci bozijoj.sto je dosla u Srbiju da omeksa sva srca zla.bolesti da isceli.i probudi lepotu srece u nama ..Mbogo ti ti hval majko ..

Коментариши

26.01.2024.

Sladjana Denic

Neka dodje Carstvo Božije,neka bude volja Tvoja.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.